Как руските издания отразяват  в ефира на Дарик радио по

...
Как руските издания отразяват  в ефира на Дарик радио по
Коментари Харесай

Как руските издания подеха думите на Радев за оръжията за Киев

Как съветските издания отразяват  в ефира на " Дарик радио " по тематиката Украйна? Във всеки случай необятно и напоително, защото рядко се случва вест от България или изявление на български политик да бъде с часове измежду водещите вести по организациите, в това число държавната организация ТАСС. Части от изявлението на Румен Радев е оповестено от всички организации и новинарски уеб сайтове.

Основното, което се извежда, и подето от ТАСС, е поръчката, която дава Радев по настоящата тематика за оръжейните доставки на западните съдружници за Украйна . ТАСС извежда предизвестието: " Българският президент съобщи, че военната помощ за Киев може да докара до световен спор " - гласи заглавието на организацията, значително преповторено и от останалите уеб сайтове и медии.

" Българският президент Румен Радев съобщи, че продължаването на военната помощ за Украйна може да докара до световен спор, и прикани да не се доставят оръжия на Киев. "

" Най-важната полезност е мирът и човешкият живот. Доставката на оръжие [за Киев] значи, че гасим пожара с бензин , значи, че признаваме, че ще има доста повече жертви ", цитират тази извадка от прессъобщението обобщение, публикувано и от прессекретариата.

Българският президент съобщи, че военната помощ за Киев " значи единодушие с позицията ", че спорът " би трябвало да се води до цялостното проваляне на едната страна ", което е неизбежно и последователно въвлича страната " в световен спор и опция за нуклеарно самоизтребление ".

Радев също по този начин акцентира, написа ТАСС, че страната му " не би трябвало да изпраща оръжия, подкрепяйки този спор " . " Мой дълг като президент е да мисля и да бъда взаимен с болшинството българи ", цитира ТАСС думите на Радев. Също по този начин слага акцент и върху думите му, че в случай че през днешния ден няма задоволително оръжия, един ден ще липсват хора, а военният спор става все по-ожесточен, уголемява обсега си, води до безсилие и световна икономическа злополука, която към този момент се усеща от европейските жители.

Българският президент съобщи, че е вероятен нуклеарен спор, в случай че военната помощ за Киев продължи - това е най-рязкото заглавие , с което се популяризира коментара на Радев от RG.ru . Според изданието българският президент Румен Радев остро е осъдил политиката на някои западни политици да " помпат Киев с военна техника ".
 Снимка 603303
Източник:

Българският президент Радев: Доставките на оръжие за Киев заплашват с световен спор, извежда в заглавие РБК и слага акцент и върху аналогията на Радев с романа на Оруел " 1984 година "

Румен Радев съпостави опитите за преустановяване на спора посредством доставка на оръжия на Киев с идеологическата режисура " войната е мир " от романа на Оруел . Според изданието Радев утвърждава, че тези, които доставят оръжие на Украйна, не са осведомени с политическите и историческите корени на спора.

В това обобщение се сблъскват позициите сред богатите и останалите европейски страни, като измежду богатите очевидно България не е. " Украйна е подкрепяна от богатите европейски страни, до момента в който останалите имат други грижи , цитира Радев РБК. В публикацията се напомня и обявата в Die Welt  за Киев при започване на военния спор, настоявайки се на поредната позиция на държавния ни глава.

Призивът на Радев да не се доставят оръжия на украинската войска заляга и в заглавието на " Лента ру " , акцент там са думите му, че най-голямата полезност са мирът и човешкият живот. Посочва се и че Радев счита, че България не би трябвало да поддържа спора в Украйна . Статията напомня към думите на Радев тези на някогашния евродепутат и водач на асоциацията " Патриоти ", Флориан Филипо за това, че Съединени американски щати се пробват да предизвикат война в Европа, а страните от Европейския съюз са изпаднали в " цялостен делириум " във връзка с оръжейните доставки за Украйна.

" Българският президент съпоставя оръжейните доставки за ВСУ с гасенето на пожар с бензин " е главното заглавие на уеб страницата на RT и " Българският президент приканва за прекъсване на доставките на оръжие за въоръжените сили на Украйна поради риска от световен спор ", са заглавията на Life.ru . Същото издание извежда и втора публикация от същото изявление на Радев под заглавие " Мой дълг като президент е да мисля и да бъда взаимен с болшинството българи. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР